Když už jedeš z Rakouska do Čech, vezmi to přes Hitlerovu “pevnost”. Sice je tam pořád mrtě lidí, ale když to překousneš, vyplatí se to.
Kirchberg
Opět další surový traily, který ale nutně nemusíš jezdit. Dá se to všechno vzít po zpevněnejch cestách a užít si to se vším všudy. Doporučený místa: Steinbergkogel
Lermoos
Tenhle výlet měl jedinej cíl – dostat se na trail vedoucí kolem Blindsee. Chvílema jsme měli pocit, jako když jde o život, ale zvládlo se to. Tohle místo ti vyrazí dech. Doporučený místa: Blindsee, Zugspitzarena
Dachstein
Treppe ins Nichts (neboli schody do prázdna) nebo Skywalk. Je jedno, jak tomu budeš říkat, ale když vyjde počasí, stojí to za si to nahoru vyšlápnout nebo (jako v našem případě) zaplatit si ne zrovna levnou lanovku. Je to zážitek.
Korčula – Prigradica
Chorvatský pláže přeplněný hordou lidí, slunečníků a stánků. Nic takovýho. Zkus dovolenou na ostrově s ubytováním v soukromý vile a budeš se cejtit jako doma – jen s tím rozdílem, že to budeš mít pár kroků k vlastnímu molu a
Míchaný vejce s kurkumou
Míchaný vejce trochu jinak. Porce: pro 1 Ingredience: 4 vejce sůl, pepř lžíce kokosovýho oleje lžička kurkumy lžička chia semínek lžíce Doba přípravy: 15 minut Postup přípravy: Vejce promícháš společně s kořením a semínkama a vyleješ na rozpálenou pánev. Jakmile to začne
Kuřecí plátky s paprikou a rozinkama
Můj oblíbenej recept s hovězím masem. Porce: pro 5 Ingredience: 1 kg kuřecího masa sůl, pepř lžíce kokosovýho oleje 3 cibule 3 papriky 3 stroužky česneku 3 lžíce rozinek 2 lžíce kari půl šálku vody Doba přípravy: 1 hodina Postup přípravy: Kuřecí
Rogan Još
Můj oblíbenej recept s hovězím masem. Porce: pro 5 Ingredience: 1/2 lžičky kardamonu 1/2 lžičky zázvoru 2 lžíce papriky 2 lžičky chilli 2 lžičky skořice 4 lžičky římskýho kmínu 4 lžičky koriandru 2 lžičky soli 1/2 lžičky kajenskýho pepře 1
Růžičková kapusta na kokosu
Recept, kterej udělá z růžičkový kapusty přílohu, na kterou se budeš těšit. Porce: pro 3 Ingredience: 1 pytlík mražený růžičkový kapusty 1 lžíce kokosovýho oleje 1 cibule 1 lžička římskýho kmínu 1 lžička koriandru 1 lžička papriky 1 lžička soli 1
Zapečenej květák
Chutná příloha k omáčkám. Porce: pro 3 Ingredience: 1 květák 1 cibule 4 lžíce kokosovýho oleje sůl 1/2 lžičky mletýho římského kmínu 1/2 lžičky kurkumy 1/2 lžičky mletý papriky Doba přípravy: 30 minut Postup přípravy: V misce smícháš rozpuštěnej kokosovej olej